Site icon HEREFORD – Bydło mięsne, Odsadki, Jałówki hodowlane, Byki rozpłodowe

Złote czasy przed wołowiną

Złote czasy przed wołowiną

Złote czasy przed wołowiną według „Puls Biznesu”: 

Popyt na mięso wysokiej jakości zwiększa się szybciej niż produkcja. Ceny rosną, ale nie stanowią przeszkody dla konsumentów…”Cieszą nas plany eksportowe dużych zakładów, które przekonują, że nasza wołowina będzie wygrywać z argentyńską, ale prawdziwy boom na polskie mięso już mamy. Tu w kraju. I nie nadążamy za popytem” – mówi Mariusz Białek

Powszechnie za barierę w spożyciu wołowiny uznawana jest jej cena. Jednak Jerzy Wierzbicki, prezes PZPBM, uważa, że to tylko pozory. „Z przeprowadzonych przez nas badań wynika, że konsument jest gotowy zapłacić nawet 100 proc. więcej za wołowinę z najwyższej półki niż za masową”.

 

Exit mobile version