Wołowina PREMIUM z naszej hodowli będzie dostepna rówież w sprzedaży detalicznej w naszym w warszawskim Salonie BEEFshop & GRILL. Roczne doświadczenia w Hala Gwardii, pokazały jak duże jest zainteresowanie Stekami, Burgerami i wołowiną kulinarną prosto z naszego grilla i w sprzedaży stacjonarnej. W nowej lokalizacji będziemy ten koncept kontynuować w unikatowym ambiente.
Wykaz elementów HerefordBEEF
HerefordBEEF z naszej hodowli trafia do sprzedaży detalicznej i do lokali gastronomicznych w całej Polsce. Nasz BEEFshop.pl ma w swoim asortymencie podstawowe cięcia steków i wołowiny kulinarnej. Rozbiór amerykański, jakiego dokonujemy pozwala jednak na wiele więcej. Pobierz, więc wykaz elementów i złóż zamówienie indywidualne jeśli szukasz czegoś szczególnego do Twojego lokalu lub na prywatną ucztę.
KLIKNIJ TUTAJ, aby pobrać grafikę w wysokiej rozdzielczości. Po przejściu w link kliknij na obrazku prawym klawiszem myszy, następnie kliknij „Zapisz”, aby pobrać go na dysk.
Od hodowcy do kunsumenta bez pośredników.
Zdrowa i smaczna wołowina kulinarna to sprawa rasy bydła mięsnego, warunków jego hodowli i sposobu żywienia. BEEFshop.pl jako jedyny w kraju oferuje zakupy online prosto od hodowcy do konsumenta bez zbędnych pośredników. Zamawiając w BEFFshop.pl wołowinę kulinarną masz gwarancję jakości PREMIUM oraz jej pochodzenia z hodowli HerefordWarmia.
Jakość wołowiny kulinarnej z HerefordWarmia osiągana jest poprzez:
- swobodny wypas bydła na pastwiskach latem, zimowa pasza z ekologicznych łąk
- rezygnacja z pasz pochodzenia przemysłowego i suplementów hormonalnych.
- całoroczny wychów cieląt w stadzie na wolnym powietrzu przy matce i na jej mleku
- zasoby krystalicznie czystej wody z naturalnych źródeł
- bezstresowy ubój, fachowa rozbiórka i sezonowanie mięsa
Dostawy na terenie Warszawy BEEFshop.pl realizuje własnym transportem, a na terenie całej Polski kurierem UPS, w specjalnym opakowaniu termicznym.
Dlaczego drób zastąpił wołowinę
Eksperci od żywienia będą zapewne intensywnie debatować nad wyższością w zdrowej diecie drobiu z „pachnących” kurników nad wołowiną kulinarną z naturalnej hodowli. Królujący w statystykach drób może, ale nie musi królować w polskiej kuchni. Skoro jesteśmy jego największym w Europie eksporterem niech ten fakt daje satysfakcję ekonomiczną posiadaczom kurników.
Jeden obraz współczesnego kurnika w zestawieniu z obrazem stada bydła mięsnego pasącego się na łące dostarczy konsumentom informacji, co to jest i skąd pochodzi zdrowa żywość.
Ktoś kto wydając dziesiątki milionów przez ostatnie 5 lat na tzw. promocję wołowiny zapomniał lub może nie chciał pokazać Polakom takiego „obrazka” miał w tym jakiś cel.
Przeczytaj tekst Sekcji Hereford PZHiPBM DRÓB versus WOŁOWINA
Certyfikat pochodzenia HerefordBeef
Nasza wołowina kulinarna trafia tylko do lokali gastronomicznych, które dbają o dobrą jakość serwowanych w nich potraw i informują swoich klientów o pochodzeniu używanych w nich produktów. Pierwszy certyfikat otrzymała restauracja Salto i jej Chief Martin Gimenez Castro. W dobie dużej konkurencji tylko dbałość o jakość stanowi wyróżnik na tle innych lokali a HerefordBeef dostarcza wszystkiego co w wołowinie kulinarnej jest najlepsze. Kolejne certyfikaty trawią do lokali już wkrótce tak aby ich klienci mieli pewność, że kucharz czerpie tylko z tego co najlepsze. Ceryfikaty będą widoczne w lokalu, a informacja o ich otrzymaniu pojawi się na profilu FB danego lokalu.